top of page

Jakarta EE (Java EE) ile entegrasyon testi nasıl yazılır ?

Güncelleme tarihi: 29 Ara 2020

85 geliştiricinin katılımıyla mini bir anket gerçekleştirdik. Sonuçlar aşağıdaki gibidir.






Bu mini anket sonucunda yazılım geliştiricilerin entegrasyon testlerine daha fazla güvendikleri ortaya çıkmıştır. Peki neden entegrasyon testleri yazılım geliştiricilere daha fazla güven veriyor?


Entegrasyon testlerini white box testleri gibi düşünebilirsiniz. Yazılımın davranışlarını test etmesi sebebiyle, oluşabilecek olan hataları son kullanıcılardan önce yakala şansınız yüksektir.


Peki entegrasyon testi nedir ? Nasıl yazılır ? Bu yazımda Jakarta EE (Java EE) ile entegrasyon testlerinin nasıl yazılacağını nokta atışı olarak göstermek istedim.

Projenin tamamını bu adresten bulabilirsin : https://github.com/altuga/jakarta-ee-integration-test-example Bu proje Payara 5 üzerinden çalıştırılmıştır.




Bu test dosyasında yapılmak istenen, Flight nesnesini veritabanına kaydetmek ve bu kaydedilen Flight bilgilerini veritabanından çekmekten ibarettir. Bu basit entegrasyon test kodu bile arka tarafta bir çok noktanın doğru çalıştığının kanıtlar . Hedefe dönüktür.


Son olarak; test bile olsa, testlerinizi gerçek veritabanı ayarları ile çalıştırmanızı tavsiye ederim. Örneğin projeniz PostgreSql üzerinde koşuyorsa, testlerinizin de PostgreSql veritabanı üzerinde ayrı bir lokasyonda çalıştırmanızı tavsiye ederim, özetle in-memory database kullanmakta fayda var.


Başarılar.



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page